• Opkomst VVOG en Jong FC Groningen

    foto: Marco Jansen
  • Spits Frank Hol zet VVOG met een knap schot op een 1-0 voorsprong, wat volstond voor drie punten.

    Foto: Jan de Roo Fotografie

Strijdend VVOG boekt zwaarbevochten winst op Jong FC Groningen

HARDERWIJK Een hardwerkend VVOG wist een 1-0 voorsprong over de streep te trekken tegen Jong FC Groningen. Een doelpunt van Frank Hol volstond. De Harderwijkers zijn zesde in de derde divisie.

VVOG kreeg de eerste kans toen bij een corner een inzet van Harrie Kersten van de doellijn werd gekopt. Daarna was het lange tijd Jong FC Groningen  dat de klok sloeg. Met goed positiespel domineerden de Groningse beloften de eerste helft en dit leverde diverse schotkansen op. De gevaarlijkste was een poging van spits Joel Donald die net het doel belandde. Bij een goede tegenaanval kopte Frank Hol een voorzet door en kon Wilko Braam niet afdrukken.Met name David Browne was voor de pauze ongrijpbaar aan de linkerkant. Een schot van Michael Brey werd naast getikt door Koornberg.

Na rust was het initiatief aanvankelijk nog voor Jong FC Groningen en ging een poging van Brown andermaal naast. VVOG kwam na 52 minuten tegen de verhouding in op voorsprong. Bij een aanval over de rechterkant kwam de bal bij Wilko Braam, die het overzicht hield en breed legde op Frank Hol. De  spits schoot met overtuiging raak. VVOG was daarna tien minuten de baas, maar gaandeweg werd Groningen weer sterker. Wat de beloften echter ook probeerden, elke keer zat er een voet van een VVOG'er tussen. Toen Donald er 10 minuten voor tijd wel door was na een pass van Brey, plukte keeper Frans Koornberg de bal van de voet van de aanvaller. Aan de andere kant miste Biya de kans op 2-0 na wederom goed afgeven van Braam. Vlak voor tijd ontsnapte VVOG toen een afstandsschot van Brey rakelings over de lat vloog.

Derde divisie: VVOG - Jong FC Groningen 1-0 (0-0). 52. Frank Hol 1-0