• Roy van der Knaap speelde tegen Fiks zijn laatste wedstrijd voor Unitas.

    Foto: Jan de Roo Fotografie

Unitas verliest slotduel van kampioen Fiks

HARDERWIJK Unitas/Perspectief sloot de competitie 2017-2018 af tegen Fiks uit Oegstgeest. Voor de Harderwijkers stond er niets meer op het spel, voor de bezoekers des te meer. Door een 20-23 zege werden ze kampioen van de overgangsklasse B.

Twee bussen vol supporters uit Oegstgeest zagen hoe de opening voor Fiks was (0-2) maar vervolgens Unitas een 5-2 voorsprong nam. De thuisploeg wist de voorsprong tot 8-5 vast te houden, maar Fiks kwam terug tot 8-8. Bij rust was het 11-11.

De tweede helft ging tot 12-12 gelijkop, waarna de bezoekers het initiatief overnamen en afstand namen tot 12-15. Dat verschil van drie punten bleef op het scorebord staan. Via 17-20 en 19-22 kwam de winst voor de bezoekers niet meer in gevaar. Bij Unitas kregen Nena Ellermeijer (naar Wageningen), Daphne van den Berg (terug naar Dindoa) en Roy van der Knaap (stopt) een publiekswissel.

Fiks maakte de 20-23 waarna de scheidsrechter affloot en de bezoekers de titel konden vieren.

Feest was er ook voor het tweede team van Unitas, dat in een rechtstreeks titelduel won van SCO 2 (19-17) en voor het eerst in de clubhistorie promoveert naar de reserve ereklasse.

Scores: Maike van den Berg 4, Thomas Hoekstra 4, Ineke de Boer 3, Roy van der Knaap 2, Daphne van den Berg 2, Tjardo Dijkstra 2, Nena Ellermeijer 1, Mike van Boven 1, Matté Lipke 1.