• Nena Ellermeijer scoort met één hand 2-3 voor Unitas en kende een uitstekend debuut.

    Foto: Winanda van Zwamen
  • Unitas was bijzonder goed op schot tegen Wageningen: 36-31.

    Foto: Marco Jansen

Unitas/Perspectief op schot en wint van Wageningen

HARDERWIJK Unitas/Perspectief heeft in een doelpuntrijk duel met 36-31 afgerekend met Wageningen, dat tot zaterdag in de winning mood was.Door de zege pakten de Harderwijkse korfballers belangrijke punten in de degradatiestrijd in de hoofdklasse A.

Beide teams begonnen direct met een hoog scoringspercentage en zouden dit de hele wedstrijd volhouden. Wageningen had aanvankelijk het initiatief in de score en pakte een 4-6 voorsprong na een gemiste strafworp van Unitas.

Maar de thuisploeg herpakte zich snel en door Nena Ellermeijer die debuteerde in de basis, werd een 7-6 voorsprong genomen. De wedstrijd ging gelijkop tot 10-10 waarna Unitas door Ineke de Boer en Thomas Hoekstra een 14-11 voorsprong pakte.Steven Landman verkleinde de marge nog iets voor  de pauze: 17-15.

De tweede helft startte de thuisploeg opnieuw met een hoog schotpercentage en ditmaal moest Wageningen het antwoord schuldig blijven: 21-15. De thuisploeg wist door mee te scoren de voorsprong van vijf punten vast te houden. Ook na rust vielen de doelpunten in hoog tempo waarbij Unitas door Maike van den Berg halverwege de tweede helft uitliep tot 28-21. Wageningen veerde door Jasper Broenink en Landman nog eenmaal op (30-27) maar toen Roy van der Knaap er 32-27 van maakte was het beslist. Zowel Unitas als Wageningen ging in de slotminuten door de grens van 30 goals heen: 36-31.

Scores Unitas: Jort Wiegersma 5 (1), Mark Kreikamp 5, Thomas Hoekstra 5, Roy van der Knaap 5, Nena Ellermeijer 4, Ineke de Boer 4, Daphne van den Berg 4, Maike van den Berg 4.Scores Wageningen: Jasper Broenink 9 (4), Steven Landman  7 (2), Wouter ter Maten 4, Xanne Ketelaar 3, Eline van Veldhuisen 3, Iris Elekhomon 2, Noa Kaptein 2, Milko van Golberdinge 1