• Hierden won op een zonnig sportpark met 3-2 van Nunspeet.

    Foto: Marco Jansen

Veluwade: Hierden nipt langs Nunspeet

HIERDEN Hierden is het Veluwade voetbaltoernooi goed begonnen door nipt met 3-2 te winnen van Nunspeet. In de slotminuut voorkwam keeper Grootkarzijn nog de gelijkmaker.

Hierden had binnen een kwartier al een voorsprong. Linksback Casper Krop gaf de voorzet en Gert Boonen kopte raak. Nunspeet kon af en toe gevaar stichten door Peter Huijgen en Hicham Zekhnini.

De corners van Hierden waren gevaarlijk: Dominque Denzel en Boonen hadden bijna succes. 

De bezoekers hadden recht op een strafschop toen Denzel de doorgebroken Frank Boers van achter vasthield, maar scheidsrechter Petersen liet doorgaan.

Na rust speelde Hierden met een nieuw team en was Nunspeet aanvankelijk de betere. De mogelijkheden werden niet benut door Zekhnini en Karim Mulder, waarna Maikel Vermeulen voor 2-0 zorgde. 

Een kwartier voor tijd bracht Andrew Galea de spanning terug, maar het leek beslist na de 3-1 van Mitchel Overveld. Toch was de extra tijd nog spannend: Frank Boers zag een penalty gestopt worden, maar kopte raak in de rebound. Daarna miste Nunspeet nog de kans op 3-3.

Veluwade, woensdag: 

Hierden - Nunspeet 3-2 (1-0). 14. Gert Boonen 1-0, 58. Maikel Vermeulen 2-0, 74. Andrew Galea 2-1, 88. Mitchel Overveld 3-1, 90+5. Frank Boers 3-2.

Urk - VVOG 2-2

Ajax - NSC Nijkerk 3-1

FC Horst - CSV Apeldoorn 1-5