• VVOG won in de blessuretijd met 3-2 van ONS Sneek.

    Marco Jansen

VVOG in blessuretijd naar eerste winst

HARDERWIJK VVOG heeft tegen ONS Sneek de eerste winst van het seizoen geboekt: 3-2. Na een 0-2 achterstand vielen er twee Harderwijkse treffers in blessuretijd.

De middag begon voor VVOG feestelijk met huldigen van Jeffrey Snijders (100) en Jan Jurriën Hop (200) wedstrijden voor VVOG.

Rihairo Meulens vroeg om een strafschop na een duwtje in de zestien. Daarna nam ONS Sneek het heft in handen. Linksback Oege Sietse van Lingen ging vaak mee naar voren en schoot bij een voorzet van rechts volledig vrijgelaten voorlangs het doel. 

Ook Tom Arissen kon inschieten maar keeper Paul Eppink redde ten ten koste van een corner. VVOG kwam even onder de druk uit, maar kon de oplossing vooruit moeilijk vinden.

ONS Sneek dicteerde het spel en kwam nu over rechts via Nick Kleen. Tim Muller kon zijn eerste voorzet nog onderscheppen. De aanval ging door en bij de volgende voorzet was de verdediging uit positie en kon Han Maarten van Dijk ongedekt binnen schieten. 

VVOG ontsnapte met enig fortuin aan een grotere achterstand. Die kwam alsnog een minuut na rust. Kleen stond weer aan de basis, Van Dijk schoot hard op Eppink en Jan Dommerholt kopte van dichtbij de rebound in. De Harderwijkers verlieten toen de verdedigende stellingen. De bal kwam bij Rihairo Meulens, die met een steekbal Jeroen Buitenhuis in scoringspositie bracht: 1-2.

VVOG kreeg hierna meer geloof, terwijl ONS Sneek inzakte. VVOG bracht een spits, de bezoekers een verdediger en het spelbeeld kantelde. De kansen van de Harderwijkers namen toe. In de extra tijd volgde de beloning. Invaller Caifano Latupeirissa zorgde van buiten de zestien met een  geplaatst schot voor 2-2. Het werd zelfs nog mooier voor de thuisploeg. In de 5e minuut van de extra tijd kwam de bal bij Rihairo Meulens die zijn man uitkapte en VVOG de eerste winst bezorgde: 3-2.

Derde divisie: VVOG.- ONS Sneek 0-1 27. Han Maarten van Dijk 0-1, 46. Jan Dommerholt 0-2, 57. Jeroen Buitenhuis 1-2, 90+3. Caifano Latupeirissa 2-2, 90+5. Rihairo Meulens 3-2.