• VVOG verloor de derby van Sparta Nijkerk met 1-3.

    Marco Jansen
  • Mike Ahrens maakt de 1-1.

    Marco Jansen
  • VVOG verloor de derby tegen Sparta Nijkerk met 1-3.

    Marco Jansen

VVOG komt tekort in derby tegen Sparta Nijkerk

HARDERWIJK VVOG heeft de derby tegen Sparta Nijkerk met 1-3 verloren. Mike Ahrens maakte nog gelijk, maar Adriaan Kruisheer besliste het na 80 minuten met zijn tweede treffer.

De wedstrijd ging direct fel van start met Maurice de Ruiter die twee keer het duel aan ging. Bij VVOG lieten de goed spelende Randy Onuoha en Thomas Vossebelt zich niet onbetuigd. Sparta had het eerste kwartier het heft in handen. VVOG zocht de tegenaanval, maar Kersten liep bij een uitbraak buitenspel.

Bij Sparta was Gilbrano Plet er door maar hij werd nog net op tijd verdedigd. Bij de volgende steekbal was het wel raak. Jesse Buitenhuis kreeg teveel ruimte, stuurde Adriaan Kruisheer de diepte in en de aanvaller scoorde door de as. Sparta wilde doordrukken en De Ruiter gaf mee op Plet, maar keeper Paul Eppink redde.

Bij de eerste grote kans van VVOG viel onverwacht de 1-1. Thomas Careman gaf de bal met een mooie pass mee aan Mike Ahrens, die scoorde uit een moeilijke hoek. Nadat Groenewoudt was doorgekomen redde Eppink opnieuw knap op een schot van De Ruiter. Namens VVOG kopte Bas Wobbes op het aluminium, maar in buitenspel.

Na rust was het duel een kwartier in evenwicht tot De Ruiter uit het niets toesloeg. Met een snelle balverplaatsing van Mo Al Haydar kwam de bal bij Jerry Geurtsen en uit zijn voorzet kopte De Ruiter raak. Even later kreeg Geurtsen bij een counter opnieuw een kopkans maar nu kon Eppink pakken.

Bij een corner van Mike Ahrens ging Jan Jurriën Hop net onder de bal door. Met het inbrengen van Tim Muller ging Onuoha naar het middenveld en schoot van afstand net naast.

Sparta bleef in de omschakeling gevaarlijk en Plet miste de kans op de beslissing. Die viel tien minuten voor tijd alsnog toen Kruisheer in schietpositie kwam en de verre hoek vond: 1-3.

VVOG kwam niet verder dan een vlammend schot van Onuoha dat naast vloog.