VVOG mist start

HARDERWIJK Harkemase Boys had tegen VVOG aan tien minuten in de tweede helft genoeg om de punten thuis te houden: 2-0. De Harderwijkers hadden pech en raakten twee keer het aluminium en misten een strafschop.

VVOG kwam de eerste helft goed voor de dag in Friesland. Een goal van Caifano Latupeirissa werd afgefloten voor buitenspel. Na 20 minuten nam VVOG het heft in handen. Latupeirissa schoot van afstand op de paal. Ook Mike Ahrens en Jeffrey Snijders stichtten gevaar. De Friezen kwamen aan het slot van de eerste helft opzetten.

Na rust had de thuisploeg al binnen drie minuten succes. De bal bleef liggen bij een corner en Henny Bouius schoot van dichtbij hard en hoog binnen. Tien minuten na rust sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Keeper Paul Eppink kopte bij het uitkomen onder de bal door en Bouius kopte de bal in het lege doel. In het laatste kwartier schoot Mike Ahrens een vrije bal op de lat en in de rebound maakte Kevin Bakels hands. Harrie Kerstens miste de strafschop; keeper Jansema dook zijn inzet uit de hoek.

,,De eerste helft waren we de betere ploeg en kregen de beste en meeste kansen. We hadden op basis daarvan 0-2 voor moeten staan'', was trainer Pieter Mulders 'heel tevreden' over het eerste bedrijf. ,,Direct na rust kregen we de 1-0 tegen uit een dood spelmoment en hadden tijd nodig om te herstellen. Paul anticipeerde niet goed op een lange bal en ging er onder door. Zij deden daarna niet veel meer. Hoe gek het ook klinkt, we verdienden het niet te verliezen.''