• Zwart-Wit'63 won afgetekend van Sp. Teuge: 5-0.

    Marco Jansen

Zwart-Wit’63 probleemloos langs Sp. Teuge

HARDERWIJK Zwart-WIt'63 heeft tegen Sp. Teuge de eerste zege van het seizoen geboekt: 5-0. De Harderwijkers wonnen soeverein en hadden weinig te duchten van de ongevaarlijke bezoekers.

Zwart-Wit'63 nam tegen Teuge direct het heft in handen. Fabian van Panhuis kwam in de 3e minuut door, maar strandde op keeper Joost Veldwijk. Mustafa Kalkan had teveel tijd nodig voor de rebound. Laurens Pas scoorde voor Teuge, maar kreeg buitenspel. Na een goed steekballetje van Jordy Ernsten kreeg Van Panhuis zijn tweede een vrije kans binnen 10 minuten, maar weer redde Veldwijk. Bij de derde poging, na een eentweetje met Oussama Labari, mikte Van Panhuis op de paal.

Sp. Teuge kwam gaandeweg iets onder de druk uit en probeerde het van afstand, maar die ballen vlogen hoog over. De bezoekers zochten vaak door de lucht het grote aanspeelpunt Laurens Pas, maar bewaker Mike Jansen stond zijn mannetje.

De thuisploeg won de meeste duels en was daardoor snel weer in balbezit. De steekpassjes werden met regelmaat gegeven, maar keeper Veldwijk bleek een niet te nemen horde voor Labari en Kalkan. Tot Labari in de extra tijd de ruimte voor zichzelf vond en ook de vrije hoek: 1-0. 

Na rust had Zwart-Wit weinig tijd nodig om het duel te beslissen. Kalkan behield het overzicht en passeerde de keeper in de verre hoek: 2-0. De Harderwijkers hielden daarna simpel controle omdat Teuge volkomen onmachtig was om aanvallend iets uit te richten. Ook met vrije trappen had Teuge geen succes.

Zwart-WIt kon het zichzelf alleen kwalijk nemen dat het de score niet verder opvoerde. Enerzijds kwam dat door een gebrek aan rendement uit de aanvalsacties. Ook behoedde keeper Veldwijk zijn ploeg voor een grote nederlaag. 

De 3-0 viel alsnog na een licht gegeven strafschop na een overtreding van Dave Bijsterbosch op invaller Martijn Smits. De keeper redde de inzet van Fabian van Panhuis via de paal, maar de spits kon de rebound alsnog intikken. Teuge was geknakt en Van Panhuis gunde de 4-0 aan Smits. Uit een voorzet van Eric Jansen kopte Smits nog de 5-0 in.

Derde klasse B: Zwart-Wit'63 - Sp. Teuge 5-0 (1-0) 45+1. Oussama Labari 1-0, 53. Mustafa Kalkan 2-0, 78. Fabian van Panhuis 3-0 (strafschop), 81. Martijn Smits 4-0, 89. Smits 5-0.