• Pauwervoll hoopt dit seizoen op een plekje in de middenmoot van de promotieklasse.

    Eigen foto

Valse start voor verjongd Pauwervoll

ERMELO De volleyballers van Pauwervoll zijn met een valse start aan het nieuwe seizoen begonnen. In Oldebroek verloren de Ermeloërs met 4-0 van Blauw Wit 2 (25-19, 25-15, 25-15, 25-21).

,,We speelden meer tegen onszelf dan tegen Blauw Wit. Dat brak ons aan het eind van de sets op. We gingen steeds gelijk op, maar op de verkeerde momenten vielen er ballen verkeerd en kregen door eigen fouten punten tegen. Het verschil lijkt groot maar het was best aan elkaar gewaagd en spannend'', keek spelverdeler Boy Beulen terug.

In het verloop van de sets koos Pauwervoll ervoor de jeugd in te zetten. ,,Olaf Vlieger, Niels Goedhart, Thijs van Wijk en Tom Schuur zijn vier jonge jongens die van onder 19 doorgeschoven zijn naar heren 1 om de toekomst te waarborgen. Ze hebben in de A1 al twee jaar de finale van de beker gespeeld, waarvan ze er een hebben gewonnen. Een aantal heeft vorig jaar al bij ons meegetraind om aan het niveau te ruiken. Dit jaar worden ze echt bij het team betrokken en we stellen hen ook op. Ze zijn het tempo van de promotieklasse nog niet gewend, maar Dit seizoen zullen ze redelijke sprongen gaan maken in hun niveau, is mijn verwachting.'' Van het team van vorig jaar is alleen Joost van Norden na vier seizoenen gestopt. ,,Hij heeft hiervoor altijd gevoetbald, maar kon volleybal niet meer combineren met zijn gezin. Nu kon hij met vrienden gaan zaalvoetballen.''

Zelf is Beulen (10, foto) vanaf 2008 speler van heren 1 en gaat daarmee zijn 12e seizoen in. De Ermeloër (34) speelt daarmee het langst in heren 1, dat getraind wordt door Hans Benschop en gecoacht door Adriaan Mons. ,,We spelen voor het vierde jaar weer in de promotieklasse en verwachten beter te presteren dan vorig seizoen, toen we net boven de p/d plek eindigden. Nu gaan we voor de middenmoot en dat moet de tweede seizoenshelft zeker lukken'', is hij optimistisch. Pauwervoll kan donderdag al revanche nemen, thuis tegen Blauw Wit 1. De dames spelen na de degradatie komend seizoen in de eerste klasse E. Ook hier is de verjonging ingezet voor een stijgende lijn richting de toekomst.