• De Beachcommissie van VVH is klaar voor een nieuw strandvolleybalseizoen.

    Foto: VVH Beach

VVH heeft nieuwe Beach Arena

HARDERWIJK VVH opende dinsdag 14 mei de nieuwe Beach Arena op sportpark Groot Sypel. Een volwaardige accommodatie met de mogelijkheid tot vier velden met officiële afmetingen voor (inter)nationale wedstrijden. In lijn met De Mezen is de accommodatie rookvrij.

Marco Jansen

Beachvolleybal bestaat bij VVH sinds 2015, bij de opening van het vorige beachcourt. Daarvoor werd er twee jaar gespeeld op het Strandeiland. De beachtak had de afgelopen jaren 50, 90, 70 en 70 leden. Verplaatsing van de Beach Arena was nodig door de herinrichting van sportpark Groot Sypel.

,,Door het derde kunstgrasveld voor Zwart-Wit moest het beachcourt plaatsmaken. We wilden graag in de buurt van scholen en sportvelden blijven als onderdeel van Groot Sypel. Met medewerking van de gemeente zijn we erop vooruit gegaan, want we hebben nu betere opslag, een nieuw toegangshek, een keukenblokje, elektra en water en toilet. Een zelfgemaakte douche moeten we nog aansluiten. De zandbak is even groot gebleven, maar de indeling is iets beter. We kunnen nu vier velden plaatsen. We hopen met de nieuwe accommodatie op 90 leden'', zegt Jaap Haanschoten, voorzitter van de beachcommissie.

Hij is sinds 2011 al kartrekker voor een beachvolleybalaccommodatie voor alle inwoners van Harderwijk. Het openingstoernooi was dan ook voor niet-leden. Wie daarna wil blijven spelen, moet lid worden van de beachtak van VVH. ,,Voor junioren is een lidmaatschap 25 euro voor 4 maanden, voor senioren 40 euro. Daarvoor kan op dinsdag, donderdag en vrijdag van 19.30-22.00 uur gespeeld worden, 4 tegen 4 en 2 tegen 2. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag wordt er van 18.00-19.30 uur getraind.'' Bij toernooien of extreem warm weer kan gebruikt gemaakt worden van de kleedaccommodatie van Zwart-Wit. Op zaterdag 29 juni is er vanaf 8.00 uur een jeugdcircuit en op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur een Veluws beachvolleybaltoernooi voor volwassenen. De huurprijs is twee jaar geleden verhoogd met de afspraak dat VVH mag onderverhuren.