VVH verliest van kampioen

HARDERWIJK De mannen van VVH sloten het seizoen af tegen Orion 2 en konden de kampioen uit Doetinchem niet van de zege houden: 2-3 (25-19, 23-25, 22-25, 25-18, 2-15).

De spanning was eraf en dat werd geïllustreerd door de geste van VVH naar Orion 2: na het eerste punt werd een kratje bier overhandigd. In het vervolg speelden de Harderwijkers goed. Met een goede pass en servicedruk werd de opponent onder druk gezet wat resulteerde in een ruime voorsprong. De tweede set werd VVH op achterstand gezet en was er een mindere pass. VVH kreeg de sprongservices van Orion niet onder controle en de bezoekers wonnen door een serie. De derde set veranderde het spelbeeld niet, hoewel VVH behoorlijk speelde. De service bleef het gevaar bij Orion, waardoor VVH op midden niet kon scoren en de druk verlegd werd naar de buitenkant.

De vierde set herpakte VVH zich en kwam tien punten voor. Dat was ruim genoeg voor winst. De vijfde set begon nog goed met een service die niet kon worden verzilverd. Daarna stapelde de ploeg fout op fout en lukte niks meer. De publiekswissels voor de vertrekkende Lennart Hogenhout en Jesse Meijkamp vielen zo wat in het water.