• VVOG verloor thuis met 0-2 van koploper Noordwijk.

    Marco Jansen

VVOG kan koploper Noordwijk niet verrassen

HARDERWIJK VVOG kon ondanks een redelijke wedstrijd geen potten breken tegen koploper Noordwijk: 0-2. Doordat Eemdijk 1-0 won van ASWH, is de voorsprong op de p/d-plek nog zes punten.

Bij VVOG keerde Frans Koornberg verrassend terug in het doel ten koste van Wouter Polhoud. Maar de al gestopte keeper was weinig fortuinlijk bij zijn rentree. Hij kwam na 10 minuten verkeerd neer bij een hoge bal en zakte door zijn knie. Na een behandeling  van 3 minuten kon hij verder, maar toen Tjeerd Westdijk bij de volgende aanval eerder bij de bal was en via de lat over schoot, ging Koornberg opnieuw naar de grond. Hij ging na een behandeling toch door maar kon na een uittrap in de 25e minuut echt niet meer verder.

Op dat moment was het nog steeds 0-0 omdat Rais Roshanali van afstand de lat trof.

Invalkeeper Wouter Polhoud stond amper binnen de lijnen of was direct verslagen door een kopbal van Nick van Staveren die een voorzet van Sabir Achefay raak kopte.

VVOG, dat tot de 40e minuut afwachtend speelde, zette de laatste 5 minuten Noordwijk wel vast. Rihairo Meulens kreeg niet de ruimte voor een schot en Jan Jurriën Hop kopte naast uit een corner.

VVOG begon de tweede helft goed, maar kreeg toch de 0-2 tegen. Harrie Kersten leidde met balverlies de treffer in. Polhoud kon Van Staveren nog van scoren houden, maar was verslagen bij de rebound van Tjeerd Westdijk.

VVOG deed na rust beter mee met een aantal rushes van de energieke Jeffrey Snijders. Ook Polhoud keepte zich goed in de wedstrijd. Ahrens en Vossebelt liepen nog tegen geel op, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Derde divisie: VVOG - Noordwijk 0-2 (0-1). 28. Nick van Staveren 0-1, 53. Tjeerd Westdijk 0-2.