• VVOG zakte collectief door de ondergrens tegen Odin'59.

    Marco Jansen

VVOG krijgt pak slaag van Odin’59

HARDERWIJK Een sterk Odin'59 maakte korte metten met VVOG. Vooral de tweede helft ging er bij de thuisploeg van alles mis en konden de bezoekers uit Heemskerk naar hartenlust counteren: 0-5.

Het eerste kwartier was de strijd nog gelijkopgaand, waarbij VVOG twee keer scoorde in buitenspelpositie. Odin was in de tegenstoot net zo gevaarlijk. Na 14 minuten ontsnapte Thom de Vries, vergat keeper Wouter Polhoud uit te komen en moest dat bekopen met de 0-1. Vanaf dat moment konden de bezoekers hun favoriete spelletje op de counter spelen en kwam VVOG amper door de vijfmans defensie. Een keer lukte het wel: Harrie Kersten stuurde Joshua Tijdens diep, die met een voorzet Pernelly Biya bij de tweede paal bereikte. De kans ging echter naast.

Toen De Vries opnieuw slim vrijliep kon Jeffrey Klijbroek de bal in de verre hoek schieten: 0-2. Een minuut na rust verdedigde VVOG een voorzet slecht uit en gaf Mitchel Bormann de genadeklap: 0-3.

Daarna lukte bij VVOG niets meer en grossierde de ploeg in balverlies, telkens gevolgd door een Odin-counter. Het was dat De Vries (strafschop over) en vooral invaller Billy Tavarez onzorgvuldig waren in de afronding, anders dreigde een monsterscore.

De Vries scoorde nog wel tweemaal, beide keren op aangeven van Tavarez. De lijdensweg was voor VVOG bij 0-5 teneinde.

Derde divisie: VVOG – Odin'59 0-5 (0-2). 14. Thom de Vries 0-1, 38 Jeffrey Klijbroek 0-2, 46. Mitchel Bormann 0-3, 73. De Vries 0-4, 74. De Vries 0-5. Bijzonderheid: 61. Thom de Vries (Odin'59) mist strafschop.