• VVOG hield knap PEC Zwolle op 0-0.

    Foto: Marco Jansen

VVOG stunt tegen PEC Zwolle

HARDERWIJK Een goed spelend VVOG slaagde er in eredivisieclub PEC Zwolle op 0-0 te houden. De tweede helft kreeg de derdedivisionist uit Harderwijk enkele mogelijkheden om te scoren. De wedstrijd was het slotstuk van het 90-jarig jubileum van VVOG. Het Harderwijkse publiek zag o.a. oud-VVOG'er Bram van Polen weer terug op sportpark De Strokel.

VVOG had het de eerste 15 minuten lastig met PEC Zwolle, dat de Harderwijkers behoorlijk onder druk zette. Vooral over de rechterkant was PEC gevaarlijk door Jochem van Putten. Milo Witteveen wist echter geen raad met de hem aangereikte kansen.Ook nieuwkomer Piotr Parzyszek miste enkele kansen.

Vleugelspeler Youness Mokhtar had enkele momenten van dreiging, maar na een minuut of 20 nam de druk af en kwam VVOG er wat vaker uit. Aan het eind van de eerste helft moesten de Harderwijkers weer achteruit en kon Parzyszek in vrije positie zijn voet niet tegen de bal zetten.

Na rust bleven beide partijen doorwisselen en wist VVOG enkele keren uit te breken via het middenveld. Dit leverde mogelijkheden op voor Frank Hol, Yorick Hogetoorn en Jeffrey Arends. De laatste tien minuten was het overleven voor VVOG maar mede door een redding van Wesley Bies op een inzet van Mustafa Saymak bleef het 0-0 en was VVOG de morele winnaar.

Oefenwedstrijd: VVOG - PEC Zwolle 0-0. Scheidsrechter: Bronsvoort. Toeschouwers: 1700. Basis VVOG: VVOG: Koornberg;  Ramazan, Doeve, Muller, De Groot; De Klein, Braam, Snijders, Arends, Hol, Labari