VVOG troeft DVS'33 af in derby

HARDERWIJK Een strijdvaardig VVOG heeft de derby tegen DVS'33 Ermelo met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

DVS'33 Ermelo was voetballend de eerste 15 minuten beter en dit resulteerde in de openingstreffer na 14 minuten van Maurice de Ruiter. De aanvoerder van DVS'33 Ermelo verschalkte keeper Frans Koornberg met een lob.Het antwoord van VVOG liet niet lang op zich wachten. Thomas Vossebelt ging bij VVOG voorop in de strijd, maar incasseerde ook geel. Uit een corner van Samir Merraki kopte Jan Jurriën Hop hard raak. Nog binnen het halfuur draaide VVOG de rollen helemaal om doordat Jeremy de Graaf scoorde met een van richting veranderd schot.

DVS'33 had wel wat terug kunnen doen, maar een open kans werd naast geschoten en een kopbal Jorran van Santen ging na rust tegen de lat. Ook VVOG  bleef dreigend en Hop had bijna weer succes, maar nu werd zijn kopbal gekeerd door Paul Eppink.

DVS'33 verloor De Ruiter met een blessure en hoewel de Ermeloërs het wel bleven proberen,  dwongen ze te weinig af. VVOG verdedigde de voorsprong met verve en verkleinde het verschil met DVS'33 op de ranglijst tot twee punten.

Derde divisie: VVOG - DVS'33 Ermelo 2-1 (2-1). 14. Maurice de Ruiter 0-1, 20. Jan Jurriën Hop 1-1, 29. Jeremy de Graaf 2-1.