• VVOG viert feest, DVS'33 treurt na de goal van Rihairo Meulens.

    Het Kontakt
  • Vrije trap DVS'33

    Het Kontakt

VVOG verrast DVS’33 in slotfase

HARDERWIJK VVOG heeft tegen veel verwachtingen in de derby van DVS'33 gewonnen. Waar de wedstrijd, bezocht door zo'n 2500 toeschouwers, op 0-0 leek af te koersen, brak Rihairo Meulens de ban 5 minuten voor tijd en gaf ook de voorzet waaruit Pernelly Biya de beslissende 2-0 binnenschoot.

De fans van DVS'33 zorgden voor een ludieke actie door vanuit een helicopter gele bloemen uit de lucht over het VVOG veld uit te strooien. De Harderwijkers waren de eerste helft gevaarlijker. Mike Ahrens kreeg na een kwartier de grootste kans maar Thodorie Venalas kon redden. Vlak voor rust ging een vrije trap van Jeffrey Snijders net naast. Mark Bouwman moest er al na 37 minuten uit, hij blesseerde een kootje van zijn teen, en werd vervangen door Jorran van Santen.

DVS werd na de rust gevaarlijker. Een voorzet van Benjamin Roemeon vanaf rechts werd gemist door Olivier Pilon. De aanvallers van DVS werden veelal afgevlagd voor buitenspel. Het was een gesloten wedstrijd met weinig gevaarlijke momenten. Bij een vrije trap kon Van Santen koppend nog net het gevaar Muller/Hop onschadelijk maken.

Een schot van Oktay Öztürk 20 minuten voor tijd in de handen van Kevin Rijnvis was een van de weinige schoten op doel van de Ermeloërs.

VVOG, dat meer strijd leverde dan DVS, leek 0-0 goed te vinden. Ook Berry Powel kon het aan Ermelose kant niet forceren. Het goed georganiseerde VVOG gaf niets weg.

In de 84e minuut werd de ban gebroken. Van Santen kon niet ingrijpen toen de bal bij Meulens kwam. Zijn schot leek ongevaarlijk, maar de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Bij DVS kwam Van Warven om de meubels te redden. Maar VVOG profiteerde in de counter: Meulens werd gevloerd door Camara, stond snel weer op en schonk Biya de 2-0. Biya vergat daarna nog de derde te maken, maar het VVOG-feest met de fans was er niet minder om.

Derde divisie: VVOG - DVS'33 2-0 (0-0). 84. Rihairo Meulens 1-0, 87. Pernelly Biya 2-0.