• Koplopers Jelle Wolsink en Wiebe Scholten in de laatste ronde.

  Marco Jansen
 • Parel van de Veluwe 2018 mannen

  Marco Jansen
 • Parel van de Veluwe 2018 mannen

  Marco Jansen
 • Parel van de Veluwe 2018 mannen

  Marco Jansen
 • Parel van de Veluwe 2018 mannen

  Marco Jansen

Wolsink wint Parel van de Veluwe 2018

HARDERWIJK Jelle Wolsink uit Hengelo is winnaar geworden van de Parel van de Veluwe 2018. Hij versloeg in de sprint Wiebe Scholten uit Dieren, die wel tot meest strijdlustige renner werd uitgeroepen. IJsselstreek-renner Robin Löwik uit Vriezenveen won de sprint van het peloton op ruim 1.25 minuten van de twee koplopers.

145 renners van 29 ploegen startten om 15.30 uur voor hun elite / beloftenkoers over 168,5 kilometer. Na een vroege ontsnapping van Martijn Knol probeerde een kopgroep van tien het, met o.a. Arjan Arentsen. Na 30 kilometer was er bij de Woldberg op 't Harde nog steeds sprake van één peloton. Terwijl er in de karavaan twee voertuigen botsten werd er vooraan gedemarreerd. Na 55 kilometer wisten vier koplopers – Harry Sweering, Martijn Knol, Roderik Egberink en IJsselstreek-renner Marien Bogerd weg te rijden. De voorsprong van de vier liep op van 1.30 naar 2.15 naar een maximaal verschil van 3.20 bij Elburg. Op terugweg langs het Veluwemeer richting Harderwijk ging het peloton rijden en werd het verschil snel kleiner op het jagende peloton, dat bij Hulshorst in twee stukken uiteen was gevallen. De kopgroep kwam nog net met voorsprong binnen in Harderwijk. Björn Bakker en Melle Meeuwisse sloten aan, de moegestreden Knol haakte af. Met nog vier ronden werden de vijf vluchters definitief ingerekend.

Het was vervolgens de beurt aan Wiebe Scholten en Jelle Wolsink die met twee ronden te rijden 45 seconden voorsprong pakten. Dit liep op tot 1.25 in de laatste ronde, waarna Wolsink het kon afmaken in de sprint.