Zwart-Wit’63 blijft in race door vijfde zege op rij

HARDERWIJK Zwart-Wit'63 boekte een moeizame maar verdiende zege op het tegen degradatie strijdende vv Barneveld: 2-3. Het was de vijfde zege op rij, die Zwart-Wit op een punt van de derde plaats brengt.

Het eerste halfuur was Zwart-Wit de bovenliggende partij en kwam na 34 minuten verdiend op voorsprong. Mike Jansen schoot een vrije trap laag langs de muur binnen. Maar waar Zwart-Wit de voorsprong niet vergrootte viel na 57 minuten de gelijkmaker, ook uit een vrije trap. Zwart-Wit reageerde en stond vijf minuten later weer op voorsprong. Jordy Ernsten zag zijn kopbal gestopt worden, maar scoorde alsnog uit de rebound. Vijf minuten later was het echter alweer 2-2 en moest Zwart-Wit weer opnieuw beginnen. De Harderwijkers waren de betere partij en Ernsten schoot na afleggen van Michael Roelofsen de 2-3 binnen.

Zwart-Wit kwam op gelijke hoogte met Vios Vaassen maar heeft nog een punt achterstand op Hoevelaken. Beide ploegen moeten punten laten liggen en Zwart-Wit moet winnen van Batavia'90, om derde te worden en zo de eerste periode over te nemen.