• Michael Jansen (9) scoorde en miste een penalty voor Zwart-Wit'63

    Jan de Roo

Zwart-Wit’63 toont karakter maar verliest

HARDERWIJK Zwart-Wit'63 moest winnen om mee te doen voor de top-5 maar verloor van nummer drie Vios Vaassen: 1-3.

Trainer Remko Ahrens miste maar liefst zeven aanvallend ingestelde spelers en kon door uiteenlopende redenen geen beroep doen op Jordy Ernsten, Fabian van Panhuis, Nick Doppenberg, Quinten Slagtand, Nuy Visser en Khallil Zarrhadi. Fred van de Loo was net terug van vakantie, zodat Michael Roelofsen de enige beschikbare optie was. Christijn Geerlings uit het 2e deed ook mee. In de warming-up viel Bart Mous uit, dus moest Ahrens improviseren en met twee spitsen spelen.

De eerste helft had Vios de overhand en gingen twee vrije trappen tegen de bovenkant van de lat. Het doelpunt viel na 28 minuten, door Noah Tuasela.

De tweede helft speelde keeper Richard van der Zwet rechtsback Ricardo Westerink aan. Die stond onder druk en speelde de bal zomaar in de voeten van spits Mucahid Kilic, die alleen maar in hoefde te tikken.

Zwart-Wit herpakte zich goed en toonde karakter. Het kwam op 1-2 door een vrije trap van Mike Jansen. Die mocht in de 77e minuut ook nog een penalty nemen, maar de Vios-keeper wachtte lang en koos de goede hoek. In blessuretijd viel nog de 1-3 door Dennis de Jong nadat de thuisploeg risico had genomen.

28. Tuasela 0-1, 50. Kilic 0-2, 52. Michael Jansen 1-2, 92. De Jong 1-3.