• BDU media

Groot verkiezingsdebat over ouderenzorg in Sint Jansdal

HARDERWIJK Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen en in de week van de zorg gaan lijsttrekkers van politieke partijen uit Harderwijk-Hierden met elkaar in debat over het thema 'De zorg voor ouderen, onze zorg'. Het verkiezingsdebat vindt plaats op zaterdag 17 maart om 13.00 uur.

De oefenzaal van de revalidatie-dagbehandeling wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot debatzaal. Het publiek wordt actief betrokken bij de discussie. Discussieleiders zijn Relinde Weil, voorzitter van de raad van bestuur en Jaap Driest, Maag-, Darm-, Lever arts (MDL-arts) en lid van de stuurgroep ouderenzorg van het St Jansdal.

Maar liefst negen politieke partijen doen aan het debat mee: Harderwijk Anders (lijsttrekker en huidige wethouder Gert Jan van Noort); CDA (Peter Sels); PvdA (Wilco Bos); ChristenUnie (Marcel Companjen); WIJ Harderwijk-Hierden (Mark de Lange); VVD Harderwijk-Hierden (Christianne van der Wal); GroenLinks Harderwijk-Hierden (Yvonne Klein Rouweler); D66 (Martijn Pijnenburg) en Gemeentebelang (Gerrit Kevelam).

De partijen gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen. Het is de bedoeling dat veel facetten met betrekking tot de ouderenzorg aan de orde komen zoals eenzaamheid, zelfredzaamheid, samenwerking tussen instellingen en welzijnsorganisaties, stille armoede enzovoort.

Het debat begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Iedereen is welkom.