Landelijke D66 bustour langs in Harderwijk

HARDERWIJK D66 trekt tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart het land door met een bustour. Vrijdag bezoekt de bustour van D66 Harderwijk. De Tweede Kamerleden Salima Belhaj en Tjeerd de Groot bezoeken de Horeca Academy.

De Horeca Academy biedt jonge mensen een leer-werktraject en verdere professionele ontwikkeling aan. De Academy is het resultaat van restaurants in Harderwijk die de handen ineen hebben geslagen. De Kamerleden gaan in gesprek met de leerlingen, chefs en de initiatiefnemers Koos Brochard, Omar Dahak en Ronald Moes. Het bezoek begint om 15.45 uur.

Je kan met recht zeggen dat de Harderwijkse horeca de hele regio een mooie impuls geeft, vindt D66 Harderwijk lijsttrekker Martijn Pijnenburg. ,,Als lokale D66-fractie zijn we trots op de kwaliteit en de samenwerking binnen de lokale horeca. De verschillende ondernemers zijn ambitieus en laten steeds beter zien dat in de Harderwijker horeca goed werk te vinden is."

De Horeca Academy is een initiatief vanuit de ondernemers. De Academy laat zien hoe jongeren een inspirerend perspectief op een carrière in de horeca krijgen.

D66 Kamerlid Tjeerd de Groot: ,,Restaurants, cafés en terrassen maken van Harderwijk een bruisende stad. Dat valt of staat met kwaliteit. Goed opgeleid horecapersoneel is onontbeerlijk."