• De winnaars van de Gouden Gazellen 2015 van de provincie Gelderland: (vlnr) Erik Frens van Partners Network (categorie middelgroot), Stijn Driever, Marcel Dijk en Leopold van Os van Dutch Toys Group (categorie klein).

    JEROEN OERLEMANS

AWL-Techniek B.V. uit Harderwijk wint Gouden FD Gazellen Awards

APELDOORN/HARDERWIJK Dutch Toys Group uit Doetinchem, Partners Netwerk Holding uit Nunspeet en AWL-Techniek uit Harderwijk zijn vanavond bekroond tot Gouden FD Gazelle in de provincie Gelderland. Deze drie ondernemingen zijn hiermee de snelst groeiende onderneming binnen hun eigen categorie. Dit maakte Het Financieele Dagblad bekend tijdens de feestelijke FD Gazellen bijeenkomst, die het dagblad dit jaar voor de twaalfde keer organiseert.

In totaal zijn 39 ondernemingen uit de provincie Gelderland uitgeroepen tot FD Gazellen. Dit jaar zijn landelijk in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst. De FD Gazellen uit Gelderland realiseerden een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 124 procent, waarbij een structurele omzetgroei van minimaal 20 procent over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst.

AWL-Techniek B.V, dat zich bezig houdt met de vervaardiging van lasmachines en 82 procent omzetgroei liet zien(2012 t/m 2014), won de award in de categorie 'grote bedrijven'.

Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, heeft een duidelijke boodschap voor de FD Gazellen: ,,Zij vormen een thermometer voor de ondernemingslust in Gelderland. Die gaat zeker de goede kant op. We kunnen nog verder komen als jongere en oudere ondernemers elkaars ervaringen delen. Het FD is daarvoor een ideaal platform."

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.