• Marree Bouw en Techniek

Bouw nieuwe locatie Marree Bouw en Techniek op Lorentz III gestart

HARDERWIJK De in Harderwijk gevestigde technische groothandel Marree Bouw en Techniek is begin december gestart met de bouw van een nieuwe pand op bedrijventerrein Lorentz III. Het nieuwe pand, met

een totale oppervlakte van meer dan 2250 vierkante meter, vervangt de huidige locatie op de van Leeuwenhoekstraat. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe locatie medio juni 2018 geopend.

Marree, al vanaf 1933 een gevestigd in Harderwijk en de laatste jaren ook landelijk opererend, is uit zijn jasje gegroeid. Op de huidige locatie kon het familiebedrijf niet verder uitbreiden, en dus werd in Lorentz III de ideale optie gevonden. De nieuwe locatie is in totaal drie keer zo groot als het huidige onderkomen. Het pand kent naast een showroom van meer dan 1000 vierkante meter ook een instructieruimte voor klanten, een 24/7 bereikbare afhaalkluis en een aantal duurzame oplossingen. Zo wordt het pand voorzien van zonnepanelen en led-verlichting.

Waar velen Marree nog zullen kennen als ijzerwarenwinkel, is het bedrijf de laatste jaren uitgegroeid tot een landelijke speler. Sinds enkele jaren verzorgt Marree zelfs het gereedschapsbeheer voor enkele grote uitzendbureaus. Nog steeds vormt de klantenkring uit Harderwijk en directe omgeving de basis, en dus biedt het nieuwe pand ook voor die klantgroep meer gemak, dankzij onder andere de 24/7 afhaalkluis - waardoor bestellingen ook buiten de reguliere openingstijden opgehaald kunnen worden - en veel meer parkeergelegenheid. Ook de instructieruimte waarin cursussen over alle producten kunnen worden gegeven tilt het service-aanbod naar een nog hoger niveau.

LORENTZ III Marree Bouw en Techniek is na Kawneer, Advanced Performance Parts en Dolphin het volgende bedrijf dat zich vestigt op Lorentz III, de nieuwste uitbreiding van bedrijventerrein Lorentz. Dit nieuwe gedeelte is gevestigd aan de oostkant, richting Hierden. Diverse andere bedrijven zijn hier ook al aan het bouwen, of beginnen daar binnenkort mee.