• Gemeente Harderwijk

Dienstverlening UWV weer naar Harderwijk

HARDERWIJK Na 2,5 jaar keert de dienstverlening van UWV terug naar Harderwijk. Vanaf woensdag 2 januari kunnen inwoners van Harderwijk met een WW-uitkering weer terecht in hun eigen gemeente. Vanaf die datum zijn de persoonlijke gesprekken dan ook aan de Havendam 56. Op dit moment vinden deze gesprekken in Apeldoorn plaats.

In 2015 is de Arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe opgericht. Vanaf juni 2016 werden gesprekken in het kader van de werkloosheidswet (WW) in Apeldoorn gevoerd. Dit gold voor inwoners uit de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Zeewolde, Nunspeet en Elburg.

,,Voor de gemeenten is het belangrijk dat de dienstverlening plaatsvindt in de buurt van de klanten. Op deze wijze kunnen zij zo goed mogelijk begeleid worden. Om deze reden hebben de gemeenten en UWV besloten om vanaf 2 januari de dienstverlening aan inwoners met een WW-uitkering weer naar Harderwijk te verplaatsen."

De gesprekken aan de Havendam 56 vinden alleen op afspraak plaats. Met uitzondering van de dinsdagmiddag. Elke dinsdag van 12.00 tot 16.30 uur is er een inloopmiddag. Inwoners zijn dan van harte welkom als ze uitleg willen over het gebruik van werk.nl, de Werkmap of met andere vragen.