Eerste plaats voor Zuivelhoeve Harderwijk

HARDERWIJK Winkelier van het Jaar-verkiezing is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Van 23 mei tot en met 2 juli hebben consumenten kunnen stemmen op hun favoriete winkel en op donderdag 4 juli is Zuivelhoeve Harderwijk uitgekozen als de beste winkelier voor de provincie Gelderland.

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Onder leiding van franchisenemer Steven Kuipers, behaalde hij en zijn team de meeste stemmen en daarmee de eerste plaats. Ook in de provincie Overijssel en Friesland blijken de consumenten grote Zuivelhoeve fan te zijn met eerste plaatsen voor Zuivelhoeve Almelo en Zuivelhoeve Sneek. In de Friese provincie is ook met trots door Zuivelhoeve Heerenveen en Zuivelhoeve Leeuwarden de tweede en derde plaats in ontvangst genomen. In de gemeente verkiezing zijn Zuivelhoeve Barneveld en Beuningen tevens winnaar.

De franchisefamilie uit Twente vindt zijn oorsprong in een oude klompenschuur in het oosten van het land. Diane Roerink begint in 1981 een klein boerderijwinkeltje, waar ze de ambachtelijke producten verkoopt die haar man Gerjhan op de boerderij met liefde maakt. Al snel volgen er meerdere winkels. Met landelijk 50 winkels is de franchise formule een toonaangevende formule met enthousiaste en gedreven ondernemers die, elk op unieke en bijzondere wijze, dagelijks de consument met mooie en eerlijke producten bedient. Want iedereen van de Zuivelhoeve gelooft dat eten alleen lekker en gezond is als het met liefde en kunde gemaakt is met een directe verbinding tot de bron. En hoe mooi is het dat ondertussen naast de yoghurt ook de (h)eerlijkste Boeren kazen, buitenlandse kazen, olijfolies, vers gebrande noten, droge worsten, tapas, en ambachtelijke chocolade in de winkels aangeboden wordt.