• Wijnand Kooijmans

Europese Award voor Ermelo's bedrijf

ERMELO Havo uit Ermelo heeft maandag een European Entrepreneurial Award Compliment ontvangen. Dit omdat duurzaamheid centraal staat bij het bedrijf.

Wijnand Kooijmans

Het compliment werd in de vorm van een certificaat uitgereikt door de Ermelose wethouder Leo van der Velden. Door de provincie Gelderland werd een taart aangeboden. De provincie Gelderland is in 2019 tot de meest ondernemende regio van Europa gekozen. De provincie wil daarom, samen met de gemeenten in de provincie, zo veel mogelijk ondernemers in het zonnetje zetten die Gelderland helpen verduurzamen en groeien.

Elke week wordt in één Gelderse gemeente een bedrijf geëerd. Samenwerking, investeringsklimaat en groei van het ondernemerschap in de afgelopen tien jaar waren reden voor de Brusselse jury de prijs aan Gelderland te geven. In Ermelo kreeg Havo de award omdat duurzaamheid centraal staat bij hun creatieve producten. De wethouder: ,,,,Het gaat om producten die onschadelijk zijn voor milieu en mensen. Ook vallen de duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden op en de verduurzaming van het bedrijfsgebouw. Het bedrijf bestaat vijftig jaar en blijft stappen maken op het gebied van innovatie en duurzaamheid.''

De maand oktober wordt door de gemeente Ermelo aangegrepen duurzaamheid extra te belichten. Verschillende organisaties houden allerlei activiteiten rondom dit thema.