• Willem Harold Boog op het orgel van de Laurens

    Luuk Bruinink

Jubileumconcerten Willem Harold Boog

13-09-2019, 21:36 | Lezersnieuws | Luuk

Jubileumconcerten organist Willem Harold Boog in de Grote Kerk van Harderwijk.

De Zeister Stadsorganist en Kerkmusicus Willem Harold Boog mag dit jaar zijn 40-jarig jubileum als concertorganist vieren. Ook in Harderwijk zal de organist van zich laten horen. In de najaarsserie zal hij het 2e orgelconcert voor zijn rekening nemen.

Willem Harold Boog, die cantororganist van de Oosterkerk in Zeist is, brengt een programma met werken van Willem Hendrik Zwart, Johan Sebastiaan Bach, Johann Ludwig Krebs, Louis Vierne, Sigfrid Karg-Elert en Jan Zwart. Daarnaast speelt hij eigen werk op het Bats orgel. Het volledig programma kunt u vinder op www.harderwijk-orgel.nl 

Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar. Eindexamen klavecimbel deed hij bij Remy Syrier (1987) en orgel bij Jos van der Kooy (1991, Grote- of Sint Bavokerk in Haarlem) bij wie hij in 1992 ook het eindexamen improvisatie voor het diploma kerkmuziek behaalde in de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar privéles bij Willem Hendrik Zwart op het majestueuze Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen.

Sinds januari 1989 is Willem Harold Boog cantororganist van de Oosterkerk in Zeist, gevolgd in 1992 door een benoeming als kerkmusicus. Naast organist is hij actief als koordirigent. Ook verzorgt hij workshops en was hij een paar keer columnist bij het radioprogramma 'Zaterdagavonduur' (EO). Van Boog verschijnen regelmatig koor- en orgelwerken.

Aanvang concert donderdag 26 september 20.00 uur.                                                           Kerk open 19.30 en mogelijkheid vrij te parkeren op het kerkplein naast de kerk.