• De presentatie van de Michelin Gids in het DeLaMar Theater in 2016.

    Koen van Weel

Klein Parijs behaalt felbegeerde Michelin Bib Gourmand

HARDERWIJK Michelin heeft donderdagochtend 9 november haar Bib Gourmand 2018 voor de Benelux bekendgemaakt. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de Michelingids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig keuzemenu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. Eén van de twintig nieuwe 'Bibs' is naar Klein Parijs in Harderwijk gegaan.

Eigenaar Koos Brochard: ,,Het behalen van een Bib Gourmand is voor ons altijd een belangrijke doelstelling geweest en we zijn dan ook ontzettend trots en blij dat ons dit na drie jaar Klein Parijs is gelukt en dat onze eerste vermelding in de gids ook direct gecombineerd is met die Bib. Juist een scherpe prijs-kwaliteit verhouding is waar we dagelijks heel hard ons best voor doen met het hele team en het is fantastisch dit door Michelin erkend wordt."

,,Harderwijk heeft hiermee nu naast 't Nonnetje en Basiliek drie door Michelin onderscheiden restaurants en dat is toch wel heel uniek. We zijn hiermee als 'Heerlijk Harderwijk' een gastronomische hotspot in midden Nederland. Ik hoop dat dit nog meer culinair toerisme gaat brengen waar ook de mooie hotels en B&B's in de omgeving van zullen profiteren."

De Bib Gourmand Benelux 2018 gids wordt vanaf 23 november verkocht. De Michelinsterren worden in december bekendgemaakt.