• Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden.

    ANP Foto

Nieuw Broodfonds voor Harderwijkse ondernemers

HARDERWIJK Harderwijk krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op donderdag 14 november. Het Broodfonds is een succes op veel plekken in Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 530 groepen waar meer dan 24.000 ondernemers aan meedoen.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. 

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. 

INFORMATIEAVOND De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. Locatie is De Kiekmure, aan de Tesselschadelaan 1 vanaf 19.00 uur. Aanmelden vooraf via de website is nodig.