• Henk Merjenburgh

Ondernemers willen Centrummanagement Ermelo continueren

ERMELO Met de handtekeningenactie van het CME-bestuur hebben meer dan negentig ondernemers in het centrum van Ermelo ja gezegd tegen het doorgaan van het Centrummanagement Ermelo (CME). Naast winkeliers hebben ook horeca- en vastgoedeigenaren zich hiervoor uitgesproken. Uit de reacties blijkt dat een actieve rol van het CME voor een meer economisch vitaal en toekomst bestendig centrum essentieel is.

In het kader van de bij de start in 2014 al afgesproken evaluatie van het centrummanagement, organiseerde het CME-bestuur een inventarisatie onder de ondernemers. Het CME-bestuur is zeer verheugd over de grote positieve steun. Voorzitter Bart Willemsen: „Dat geldt natuurlijk ook voor alle kritische opmerkingen van de ondernemers over zaken die anders moeten. Als lerende organisatie doen we daar ons voordeel mee en daarmee voor het centrum. Op basis van de ervaringen en opmerkingen van ondernemers kunnen we komen tot een nog effectievere rol van het CME."

VRAGEN Centraal staan vragen als: willen we het centrum van Ermelo economisch toekomst bestendig maken en ondernemers bijstaan in het inspelen op de veranderende consumentenmarkt? Willen we een centrum waar de verbinding tussen bewoners van Ermelo, bezoekers en winkels beleefd gaat worden? En willen we een centrum dat past bij Ermelo met een goed en divers winkelbestand?

SAMENWERKING Met het zetten van hun handtekening heeft een ruime meerderheid van ondernemers uit het centrum duidelijk gemaakt, dat CME niet alleen bestaansrecht heeft. „Het is ook een belangrijke speler is in de intensieve samenwerking van alle partijen op weg naar nog meer economisch renderend, levendig en attractief centrum van Ermelo."

ORGANISATIE Voor een succesvol centrummanagement is volgens het CBM-bestuur een actieve CME-organisatie nodig, met actieve bestuurders uit alle delen van het centrum. „In de toekomst moet er ook weer een centrummanager aan de slag. Een professional die Ermelo goed kent en op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de Ermelose samenleving."