• Ploeger Logistics
  • Ploeger Logistics
  • Ploeger Logistics

Ploeger neemt nieuw magazijn in gebruik

HARDERWIJK Ploeger Logistics heeft op 9 juli haar nieuwe magazijn in Harderwijk in gebruik genomen. Dit staat op het industrieterrein Lorentz III. Afgelopen januari startte de bouw, in zes maanden tijd is 10.300 vierkante meter opslagcapaciteit neergezet. Daarmee komt de totale opslagcapaciteit van Ploeger op 35.000 vierkante meter, verdeeld over twee locaties.

Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: ,,Duurzaamheid en de behoeften van onze klanten vormden de aanleiding voor deze uitbreiding. De komende jaren bouwen we samen met onze klanten verder aan integrale logistieke oplossingen." Op de locatie van het nieuwe magazijn is op termijn nog ruimte voor 15.000 vierkante meter extra opslagcapaciteit. Het nieuwe complex is, in samenwerking met RHS Real Estate Partners, ontwikkeld door Wijori Vastgoed BV en zal in haar beleggingsportefeuille worden opgenomen.

Het label 'Breeam Outstanding' vraagt een flinke investering in duurzaamheid. Het nieuwe magazijn is daarom gebouwd zonder gasaansluiting, heeft een warmtepompinstallatie, een hoge isolatiewaarde en slimme led-verlichting. Adwin Ploeger: ,,De lijst met energiebesparende maatregelen is nog veel langer. Overal waar we energie kunnen besparen, doen we dit. Nog dit jaar worden er een groot aantal zonnepanelen op de speciaal verzwaarde dakconstructie geplaatst, waardoor we qua energievoorziening eigenlijk onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. We zijn blij dat we op deze manier maximaal scoren op duurzaamheid en innovatie, twee sleutelbegrippen in ons bedrijf."