Primeur bij YourVRRoom

Advertorial

NUNSPEET De diehards op het gebied van nieuwe gadgets zullen het ongetwijfeld al weten, maar Nunspeet heeft er een leuke, nieuwe en bijzondere attractie bij in de vorm van een heuse VR-room (virtual reality). Helemaal bijzonder is dat er in Nunspeet een Virtuix Omni komt te staan en daarmee heeft het Nunspeetse bedrijfje de primeur voor Nederland.

Sinds enkele weken kan jong en oud volop gamen en simulaties beleven aan de Stationslaan 26b in Nunspeet. Eigenaar Niels de Ruiter vertelt hoe het idee voor YourVRRoom geboren is. ,,Al van jongs af aan heb ik interesse in gadgets en toen een vriend van mij een VR bril kocht, werd ik aangestoken hetzelfde te doen om er vervolgens meteen achteraan te denken dat ik dat misschien wel commercieel kon inzetten. Een beetje in de trant van de immens populaire escape-rooms."

Niels is zelf afkomstig uit de administratiebranche, maar zag kansen in de opkomende markt op het gebied van virtual reality. Om die reden heeft hij het pandje in het winkelhart van Nunspeet opgeknapt om het grote publiek die VR-ervaring te laten beleven.

MIDDAG

,,Het idee is dat mensen komen om een middag of avond plezier te hebben. Eén heeft de VR bril op en de andere(n) (1 à 2 personen) kijken mee op een beeldscherm aan de muur. Het kan tot hilarische situaties leiden." YourVRRoom beschikt over een groot aanbod van games en zal ook steeds weer de allernieuwste games in huis hebben. Daarnaast is er de Virtuix Omni waar Niels met name trots op is die in huis te hebben. ,,Dit is DE game revolutie van dit moment. Met het apparaat kun je op een natuurlijke manier lopen, rennen, zitten, opzij en achteruit lopen in VR games en simulaties. Het platform zorgt voor een natuurlijke en soepele loop- en renbeweging. Doordat de kijk- en looprichting zijn losgekoppeld kun je in een andere richting lopen dan je kijkt. Het lijkt of je je op glad ijs bevindt, je bent vastgesnoerd en het platform kan 360 graden draaien. Dit alles is goed voor een onvergetelijke VR-ervaring."

PUBLIEK

,,YourVRRoom is een bijzonder leuke ervaring voor zowel jong als oud. Denk aan kinderfeestjes, familie-uitjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. Het moet een totaalbeleving worden van een avondje uit", aldus Niels de Ruiter. Er is een bar aanwezig waar onder andere niet-alcoholische versnaperingen verkrijgbaar zijn.

GEOPEND YourVRroom is geopend van woensdag t/m zaterdag; woensdag en donderdag van 13.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 23.30 uur. Voor meer informatie is de website www.yourvrroom.nl te raadplegen waar ook gereserveerd kan worden.