• LD Heller

Samenwerking St Jansdal en Inclusief Gresbo Post verlengd

HARDERWIJK De samenwerking tussen ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Inclusief Gresbo Post is nogmaals verlengd. Dit werd officieel gemaakt met het plaatsen van een handtekening door beide partijen.

De verlenging is voortgekomen uit een samenwerking van jaren waarin steeds het lokaal maatschappelijk aspect, naast de zakelijke afspraken, een belangrijk punt is. ,,Gresbo zet medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in en leidt mensen op om binnen de afgesproken kaders de geadresseerde post te bezorgen. Ook is Gresbo gevraagd om met de auto van het St Jansdal bloed te gaan vervoeren naar de diverse poli's en ziekenhuizen. Hierdoor staan we samen sterk in regionaal werk'', aldus de partijen in een gezamenlijk persbericht.

Inclusief Gresbo Post verzorgt al jaren de post- en koeriersdiensten bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Nu het ziekenhuis het MC Zuiderzee Lelystad heeft overgenomen, betekende dit al een uitbreiding van de postwerkzaamheden vanaf 3 maart.

Inclusief Gresbo Post begon meer dan 10 jaar geleden met het bezorgen van een aantal brieven en gidsen en inmiddels worden er jaarlijks 3,5 miljoen poststukken bezorgd. Daarmee is deze vorm van sociale werkvoorziening uitgegroeid tot een zelfstandig postbedrijf waar zo'n 400 bedrijven in de regio gebruik van maken. Inclusief Gresbo Post bezorgt ook pakketten, groot en klein, in heel Nederland.