• Koen van Weel

Sparen voor lesmaterialen lokale basisscholen bij Jumbo Harderwijk

HARDERWIJK Klanten die tussen 7 september tot en met 12 oktober 2016 boodschappen doen bij één van de Jumbo winkels in Harderwijk, kunnen sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. Alle drie de Jumbo winkels in Harderwijk doen mee aan deze actie. Voor de 'Sparen voor je School' actie stelt Jumbo onder de deelnemende basisscholen in Harderwijk een budget van 21.500 euro beschikbaar.

Klanten van Jumbo ontvangen vanaf 7 september bij elke besteding van 10 euro een gratis schoolpunt met een code. Op de website jumbosparenvoorjeschool.nl kunnen klanten eenvoudig de punten toewijzen aan één van de 18 deelnemende basisscholen. Na afloop van de actie wordt het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. De school met de meeste punten ontvangt naar verhouding het hoogste bedrag.

De scholen hebben voorafgaand aan de actie aangegeven voor welke producten zij graag sparen. Scholen konden kiezen uit een grote collectie spel- en leermaterialen. Op deze manier weten de klanten van Jumbo waar zij met de spaarpunten aan bijdragen. In November wordt bekend gemaakt welk bedrag de basisscholen kunnen besteden aan de spel- en leermaterialen.

De 'Sparen voor je School' actie sluit volgens de supermarkt aan op het maatschappelijke beleid van Jumbo. ,,Als familiebedrijf supermarktketen wil Jumbo midden in de samenleving staan."