• Mediatic

St Jansdal kiest voor softwaresysteem AFAS

HARDERWIJK Er komt een nieuw softwaresysteem voor ziekenhuis St Jansdal. Het ziekenhuis kiest voor software AFAS ERP, ter ondersteuning van de personele, logistieke en inkoopprocessen. 

Voor medewerkers en leidinggevenden betekent dit voortaan één ingang voor de ondersteunende processen, eenduidige informatie door het hele proces en geïntegreerde stuurinformatie. Het ziekenhuis streeft ernaar om per 1 januari 2020 het systeem te gebruiken. 

HUIDIGE SYSTEEM Momenteel maakt het ziekenhuis gebruik van meerdere systemen ter ondersteuning van de bedrijfsvoeringsprocessen. Dit zijn processen als het invoeren van personele gegevens, uitwisselen van documenten (zoals arbeidscontracten, loonstroken en facturen) maar ook het inkopen van goederen. Het softwaresysteem AFAS biedt daarentegen één systeem waarin alle processen plaatsvinden en samenkomen. Dit betekent vermindering van handmatige werkzaamheden, kostenbesparing en verbetering van de integratie tussen systemen en processen. ,,Wij willen graag meer eenheid in systemen en eenvoud voor onze huidige en toekomstige medewerkers'', aldus Robbert Dijkhuizen, manager bij St Jansdal. 

PROFESSIONALISERING Volgens Gerben Eversdijk, commercieel Manager bij AFAS Software, is de overstap naar één totaal ERP systeem een grote stap voorwaarts in de verdere professionalisering van het St Jansdal. Belangrijke redenen om voor AFAS te kiezen waren de gebruiksvriendelijkheid en volledigheid van het systeem, de Pocket app, maar ook het marktleiderschap van AFAS binnen ERP- en eHRM gebruikende ziekenhuis. Vooral de laatste reden geeft het ziekenhuis zekerheid over doorontwikkeling in de toekomst. 

Komende tijd gaat een projectteam met medewerkers van HRM, Financiën & Control en Inkoop en Logistiek zich inzetten om de huidige zeven systemen over te zetten naar één systeem.