• Diamant van Midden-Nederland

Transportondernemers samen op zoek naar personeel

ERMELO Zes lokale ondernemers in de Transport & Logistiek branche lanceren samen met de Diamant van Midden-Nederland in de maanden december en januari de actie 'op stap met een chauffeur'. Met deze actie willen zij vakkundig opgeleide werknemers uit de regio Noord-Veluwe aantrekken.

Van Buuren opleidingen, St. van den Brink Transport, Van de Brug Int. Tanktransport, Ploeger Logistics, NE DistriService, Landstede MBO en Kattenberg Verhuizingen trekken samen op in de vereniging CTL (Centrum voor Transport en Logistiek) om leerlingen en personeel te werven. De actie 'op stap met een chauffeur' wordt uitgevoerd met studenten van onlinemarketingbureau Marketingstudentonline.nl.

SELFIE Jongeren en herintreders die willen weten wat het beroep van chauffeur inhoudt, kunnen zich via een selfie of korte leuke spontane video van zichzelf op www.zekervaneenbaan.nl presenteren om mee te dingen met de 'op stap met een chauffeur'-actie. De leukste video/selfie maakt kans op een ritje met een chauffeur door Nederland.

TEKORT Er is een grote behoefte aan goed en vakkundig opgeleide werknemers in de Transport & Logistiek branche. Werknemers uit de regio Noord-Veluwe staan bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoge dienstverlening. Daarom zoeken de lokale ondernemers bij voorkeur personeel uit eigen regio. Het kan daarbij gaan om scholieren die op zoek zijn naar een opleiding, om mensen die zich graag willen omscholen voor meer arbeidsperspectief of als bijbaan voor zzp-ers die aanvullend werk zoeken.

„We lopen als bedrijven in de T&L branche allemaal tegen hetzelfde aan. Er is een tekort aan goed opgeleide mensen. Het wordt tijd dat we samen aan een oplossing werken", zegt Adwin Ploeger van Ploeger Transport, tevens voorzitter van de vereniging Centrum voor Transport & Logistiek (CTL). St. van den Brink Transport is aangesloten als secretaris. Robert van den Brink: „We doen de werving en selectie gezamenlijk en werken samen met opleiders Van Buuren en Landstede. Het gaat ons om de jongens en meisje uit de regio. Nu al halen we de meeste werknemers uit de familie en kennissenkring van medewerkers, maar dat is niet voldoende. Er liggen meer kansen, zeker door intensief met het onderwijs te gaan samenwerken".

OMSCHOLING Met CTL pakt het bedrijfsleven en het onderwijs de personeelsproblematiek bij onder andere vrachtwagenchauffeurs, warehouse personeel en medewerkers planning actief aan. Adwin Ploeger: „Het is helemaal niet erg als iemand nog geen werkervaring heeft. Door te werken en te leren (BBL) is het mogelijk om de praktijk en theorie te combineren. Wij kunnen ook een omscholing aanbieden met een baangarantie. Dit is het mooie van deze samenwerking".