• Er is ieder jaar veel belangstelling voor de uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs.

    Innovatiehuis Noord-Veluwe

Uitreiking Veluwse Innovatieprijs

VELUWE In de regio Noord-Veluwe bouwen tientallen, misschien wel honderden ondernemers aan een vooruitstrevende regio. Om dat te vieren, reikt Innovatiehuis Noord-Veluwe op donderdag 28 november voor de vierde keer de Veluwse Innovatieprijs (VIP) uit.


De uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs belooft een feestje te worden voor en met vooruitstrevende ondernemers. Natuurlijk wordt bekend gemaakt wie de meest innovatieve bedrijven van 2020 zijn. Zowel een vakjury als het publiek in de zaal kiezen een winnaar uit de genomineerden. Maar er is meer: Goede sprekers, pitches van ervaren ondernemers en ambitieuze studenten, en uiteraard een mooi netwerk met andere vernieuwers.

Dit jaar is Jesse van Doren de spreker, een jong veelbelovende ondernemer die actief is binnen innovatie en ICT. Maak tijdens de feestelijke avond kennis met de mensen achter innovaties. Ondernemers zijn donderdag 28 november -vanaf 19.30 uur- welkom in Hotel NH Veluwe Sparrenhorst, Eperweg 46 in Nunspeet. Aanmelden kan via www.dediamantvanmiddennederland.nl.


INNOVATIE De uitreiking van de VIP sluit de derde editie van de Week van het ID af. Tijdens deze week draait alles om innovatie op de Noord-Veluwe. Zo wordt op dinsdag 26 november een event over innovatie en modernisatie van de arbeidsmarkt gehouden in Nunspeet en vindt op woensdag 27 november het jaarlijkse robotica symposium plaats in het Fieldlab in Harderwijk. De Week van het ID is een initiatief van Innovatiehuis Noord-Veluwe, hét regionale kennis-en netwerkplatform op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Binnen het Innovatiehuis werken overheid, onderwijs én ondernemers samen om innovatie te stimuleren en om het bedrijfsleven op de Noord-Veluwe op de kaart te zetten.

Het winnen van de Veluwse Innovatieprijs is een prachtige eervolle vermelding. De winnaar van 2018, Leadax uit Wapenveld, kwam met een circulaire, niet schadelijke vervanger van lood en weet er inmiddels alles van.

ROLLERCOASTER Directeur Roeland van Delden vertelt wat er na het winnen van de prijs allemaal op hem af kwam. ,,Een rollercoaster, zo zou ik de tijd na het winnen van de Veluwse Innovatieprijs 2018 met Leadax - het nieuwe lood - wel kunnen noemen. Het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs deed ons beseffen dat wij met Leadax aan iets bijzonders aan het bouwen zijn. Inmiddels heeft de Leadax familie zich uitgebreid, zijn wij voor vele prijzen genomineerd en al in veertien landen verkrijgbaar."

PRIJSUITREIKING Uiteraard staan de verschillende ondernemers centraal tijdens de Week van het ID en de uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs. Een ieder die geen ondernemer is, maar wel geïnteresseerd in de innovaties op de Noord-Veluwe is ook welkom tijdens de Week van het ID en/of bij de prijsuitreiking op 28 november.