• Grand Café Hertog Karel op de Markt heeft een nieuwe uitbater in de persoon van Steven van Geelen.

    Mieneke Braakman

Van Geelen naar Hertog Karel

HARDERWIJK De 'Harderwijker van het Jaar' Steven van Geelen, wordt de nieuwe uitbater van Grand Café Hertog Karel op de Markt.

Mieneke Braakman

Na 16 jaar draagt uitbater Ton Willekes van Hertog Karel per 1 juli het stokje over aan Van Geelen, die ook de strandtent Walhalla op het Strandeiland leidt. De gedreven ondernemer heeft op 34-jarige leeftijd binnenkort dan twee Harderwijkse horecazaken op toplocaties. ,,Ik draai Walhalla nu voor het derde seizoen en het loopt super. Samen met mijn schoonzus ga ik nu ook Hertog Karel leiden. Ik heb daar vroeger al 11 jaar gewerkt en ken het bedrijf dus goed. De huidige uitbater Ton Willekes heeft op zijn leeftijd andere plannen.'' Het personeel wordt ook overgenomen.

TERRASSEN Willekes heeft in de loop der jaren in de clinch gelegen met de gemeente over de terrassen op de Markt. Als voorzitter van de Horeca Ondernemers Markt (HOM) ageerde hij tegen het gemeentelijke terrasbeleid, dat volgens hem was opgesteld zonder overleg en zonder draagvlak. Het terras van Hertog Karel loopt wat schuin af. Willekes diende plannen in voor een vlondervloer, zodat de tafeltjes recht zouden staan. Tot op heden heeft de gemeente deze plannen afgewezen. Willekes wil nog niets kwijt over de overname.

Van Geelen: ,,Deze zomer zet ik het Grand Café voort zoals die nu is. Na dit seizoen ga ik wel wat veranderen.'' Wat hij precies gaat veranderen, wordt een verrassing. ,,Mijn drijfveer is: een sfeer creëren. Het ontwikkelen naar eigen stijl en karakter. Hertog Karel moet echter niet teveel op 'Walhalla' gaan lijken, waar de sfeer heel los is.'' Wel verklapt hij dat er een nieuw decor komt.

UNDERGROUND Van Geelen werd vorig jaar verkozen tot 'Harderwijker van het Jaar'. Als inspirerende kracht achter Stichting Underground zette hij de afgelopen 10 jaar een aantal belangrijke evenementen op de Harderwijkse kaart, zoals de publiekstrekkers 'Blije Bietjes' en 'Lalaland'. Overigens is hij nu niet meer betrokken bij Stichting Underground. Daarnaast is Van Geelen voorvechter van homorechten. Samen met Arnold Posthumus, eigenaar van Hotel Monopole, riep hij het homofeest 'Village People' in het leven.