• Archief BDUmedia

Weevergroep realiseert food- en leisurepark in Harderwijk

HARDERWIJK De Weevergroep heeft een overeenkomst gesloten met Veluwe Transferium Boekhorst BV voor de realisatie van een food- en leisurepark in Harderwijk. Weever gaat de opstallen bouwen voor een Burger King, Kentucky Fried Chicken, La Place en SOS events. Weever Sloopwerken sloopt de bestaande opstallen, het infrawerk wordt uitgevoerd door RVB-Groep uit Harderwijk.

Naast Burger King, Kentucky Fried Chicken, La Place en SOS events is er op het 45.000 vierkante meter grote park ook plaats voor een duurzaam mobiliteitscentrum van Tango. De sloop van de opstallen start binnenkort. Het park wordt eind 2019 in gebruik genomen door de verschillende partijen.

ASBEST ,,Wij zijn erg verheugd om dit project te mogen realiseren. Het een unieke combinatie van food en leisure", aldus directeur bouw Jelle Weever. De komende periode worden de opstallen asbestvrij gemaakt, waarna de worden gesloopt. ,,Daarna zal ons puinbreekbedrijf de puinrestanten breken, zodat het restproduct onder de wegen duurzaam verwerkt kan worden", vertelt directeur sloop Bart Weever aan.

Voor projectontwikkelaars Mark Lorist en Martijn Koppert van Veluwe Transferium Boekhorst BV is het project een lang gekoesterde wens die na ruim zes jaar in vervulling gaat. ,,We zijn er trots op dat we het project zoals we het oorspronkelijk voor ogen hadden nu ook gaan uitvoeren".

TERREIN Het terrein waar het allemaal moet gaan gebeuren ligt tussen de A28 en de Ceintuurbaan, op steenworp afstand van de verbindingsweg naar Apeldoorn en de weg naar Flevoland. Het nieuwe food- en leisurepark wordt gebouwd op de grens van de Veluwe en de stad Harderwijk. De nieuwe restaurants moeten een uitstraling krijgen die past bij de omgeving. ,,We hebben er wel flink voor moeten praten om te zorgen dat de restaurants niet hun standaarduitstraling uit de kast halen, maar één die aansluit bij de Veluwe en Harderwijk", aldus Mark Lorist.